ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 23.2 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μέρας Πανελλαδικής Δράσης, μαζική κινητοποίηση μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας, μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και πολλών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Ανάλογες συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε πολλές άλλες πόλεις την ίδια μέρα.

Οι κινητοποιήσεις μας έστειλαν το μήνυμα στην Κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για το μοναδικό αίτημα που ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση, μόνιμους και αναπληρωτές, που συναντιέται με τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των γονιών τους, το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα!

Καταγγέλουμε τη απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας και του Υφυπουργού (ο οποίος μάλιστα, ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ!!), που αρνήθηκαν να συναντήσουν αντιπροσωπεία των Σωματείων και των αναπληρωτών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στη μίζερη ζωή που μας επιφυλάσσουν. Δεν θα αφήσουμε να μπουν στον «κόφτη» Κυβέρνησης-ΕΕ-ΣΕΒ-ΔΝΤ η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε σχολείο. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα, προχωράμε σε τοπικές κινητοποιήσεις. Με τη δυναμική συμμετοχή μας στην οργάνωση του αγώνα, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να διεκδικήσουμε το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας.