Μαζεύουμε υπογραφές από όλη την Ελλάδα

 

ΛΥΣΕ ΤΟ ΓΡΙΦΟ! ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!

Χιλιάδες αναπληρωτές καλούμαστε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν ή που προκύπτουν από άδειες λοχείας ή υγείας. Τις 10.000 συμφωνημένες με την τρόικα προσλήψεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, διαδέχθηκαν οι δήθεν 20.000 προσλήψεις την επόμενη τριετία εμπροσθοβαρώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κοροϊδία δεν πάει άλλο!!

Σα να μην έφτανε αυτό, η τελευταία διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών για το έτος 2016-17 εντείνει τα αδιέξοδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές. Αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας, εξαφανίζονται επί της ουσίας χρόνια εργασίας από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, σε δυσπρόσιτα σχολεία. Την ίδια στιγμή στην τελευταία συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. διαπιστώθηκαν 94.813 θεσμοθετημένες οργανικές θέσεις μετά την αύξηση ωραρίου και μετά τις συγχωνεύσειςστη Β/θμια Εκπαίδευση, ενώ οι υπηρετούντες συνάδελφοι είναι 67.601. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην Πρωτοβάθμια. Τα τελευταία χρόνια έχουν δουλέψει λιγότεροι από 9.000 στη Β/θμια ενώ φέτος δουλεύουμε περίπου 6.500.Μόνο για τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πάνω από 3.700 είναι τα κενά που δεν καλύφθηκαν για φέτος.

Ακόμα και από τα στοιχεία των ίδιων των υπηρεσιών του Υπουργείου αποδεικνύεται ότι το αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ. Να γιατί το αίτημα να γίνουν τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών απαντά στην ανάγκη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, που μπαίνει στη λογική των κριτηρίων διορισμού, αποκλείει κάποιους συναδέλφους σε σχέση με κάποιους άλλους, λειτουργεί διασπαστικά, ενισχύει το δηλητήριο της πολυκατηγοριοποίησης των συμβασιούχων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Ειδικά η ΟΛΜΕ συνειδητά έπαιξε αυτό το παιχνίδι της διάσπαση και των λεγομένων κριτηρίων.

Αποκορύφωμα ήταν να αναθέσει ακόμα και σε δικηγόρο να παρουσιάσει συγκεκριμένη μελέτη και να καταθέσει πρόταση-νομοσχέδιο για τον τρόπο διορισμού! Όταν οι συμβασιούχοι είναι υποπολλαπλάσιοι των αναγκαίων θέσεων, οποιαδήποτε άλλη πρόταση, πλην της «Μόνιμης και σταθερής δουλειά για όλους με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία» είναι κόντρα στις ανάγκες μας, λειτουργεί υπονομευτικά.

Συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα δίνουμε τη μάχη μέσα στους συλλόγους μας και στα σωματεία έτσι, ώστε να απομονώσουμε καιροσκοπικές διασπαστικές λογικές, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας, να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πρωτοστατούμε στην επιτυχία της απεργίας 15 Απρίλη αλλά και στη 48ωρη μόλις έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Απαιτούμεκαι υπογράφουμε:

  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του Υπουργείου.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.

  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

  • Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.

  • Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κ.τ.λ.) με αυτά των μονίμων.