ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 28/3 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 28/3 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!
ΜΌΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από αναπληρωτές και σωματεία εκπαιδευτικών απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα αναπληρωτών και Ειδικής Αγωγής.

Στη συνάντηση που έγινε ο Υπουργός επιβεβαίωσε με προκλητικό τρόπο ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί!!!

Ταυτόχρονα, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι το υπάρχον σύστημα πρόσληψης θα παραμείνει και εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία, τότε θα καλέσει σε διαβούλευση για τα κριτήρια.. Επιχείρησε μάλιστα για ακόμα μια φορά να σπείρει την διχόνοια λέγοντας ότι οι “παλιοί” αναπληρωτές έναντι των “νέων” δεν θα έχουν πρόβλημα. Οι φετινοί απόφοιτοι των σχολών δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση γιατί θα έχει κλείσει το ΟΠΣΥΔ – πολύ νωρίς.

 

Συνάδελφοι, δεν πέφτουμε στην παγίδα ούτε των κριτηρίων,ούτε των “παλιών” έναντι των “νέων” συναδέλφων!

 

Κανένας μας δεν περισσεύει!!!Όλοι μαζί,οι αναπληρωτές, οι μόνιμοι συνάδελφοι ανεξαρτήτως ειδικότητας και βαθμίδας, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας απαντάμε στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση που υλοποιεί το 3ο Μνημόνιο και πάει και για νέα μέτρα!

 

Απαιτούμε:
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ. 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. 
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.
  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών. 
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ 
  • Την Τετάρτη 29/3 στη 13:00 στη Βουλή και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εργασίας στις 2 μ.μ. με αίτημα την εξίσωση αδειών μονίμων και αναπληρωτών.

  • Συμμετέχουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κάθε σύλλογο στα πλαίσια της εβδομάδας δράση για τους Μόνιμους διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη.

  • Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).