ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 4/5 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 4/5 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα το άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ εξκ νέου για τους συναδέλφους που για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση.

Επίσης, να ανοίξει το σύστημα για τους αποφοίτους των παιδαγωγικών σχολών, τους φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και το τι θα γίνει με την προϋπηρεσία Μαίου -Ιουνίου που δεν θα προσμετρηθεί. Στη συνάντηση με τους συμβούλους του Υπουργού κ. Αθανασόπουλο και Κωνσταντάρα τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα. Δεν υπήρξε από την συνάντηση δέσμευση για ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Η απάντηση ήταν ότι το Υπουργείο ναι μεν έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει το θέμα, όμως υπάρχει κόλλημα σε περιορισμούς που βάζει ο ΑΣΕΠ και το "σφιχτό" χρονοδιάγραμμα. Η δέσμευση ήταν ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα στον Υπουργό. Θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα να αρθούν οι αδικίες στους συναδέλφους - και είναι ευθύνη του Υπουργείου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει και που επηρεάζει τη ζωή εκατοντάδων συναδέλφων.

Είναι αλήθεια ότι τα χρονικά περιθώρια για τις αιτήσεις οπως επίσης, και η ανακοίνωση των ημερομηνιών εγινε με κλειστά τα σχολεία.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανοίξει το ΟΠΣΥΔ για να συμπεριληφθούν οι συνάδελφοι που μένουν εκτός καθώς και να είμαστε όλοι στα σχολεία 1η Σεπτεμβρη!