ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 21/11 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21/11 κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, λόγω των χιλιάδων απολύσεων που έχουν γίνει φέτος καθώς και των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία. Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντησηση με τους συνεργάτες του Υπουργού, τον κ. Μηλιώνη και την κ. Σκιαδαρέση. Στη συνάντηση θέσαμε τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να λειτουργήσουν παντού τα Ολοήμερα τμήματα. Να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος Ολοήμερου. Κάλυψη όλων των κενών σε συναδέλφους των ειδικοτήτων.

  • Όλες οι προσλήψεις να είναι πλήρους ωραρίου. Όχι στο καθεστώς της ωρομισθίας και της απλήρωτης εργασίας. Αναγνώριση όλων των μισθολογικών κλιμακίων (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, διδακτορικό….)

  • Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή στην Παράλληλη Στήριξη. Να λειτουργήσουν παντού τα τμήματα ένταξης.

  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στη Β/μια Εκπαίδευση.

  • Να ξεκινήσει άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία, προσλαμβάνοντας συναδέλφους ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, ώστε να μπορούν να συμπληρώσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα, για να επιβιώσουν μέχρι το καλοκαίρι και τον κατάλληλο αριθμό ενσήμων για το ταμείο ανεργίας.

  • Να παρθούν μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (δωρεάν σίτιση, μετακίνηση, επίδομα στέγασης). Πλήρης υγειονομική κάλυψη για όλους τους συναδέλφους. Δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας ανεξαρτήτως ημερών εργασίας.

  • Να πληρωθούν οι συνάδελφοι στις προσφυγικές δομές.

 

Σε όλα τα παραπάνω αιτήματα, η απάντηση που λάβαμε ήταν ευχολόγια!Πιο συγκεκριμένα μας είπαν ότι δεν υπάρχουν απολύσεις αλλά μη προσλήψεις!!! Επίσης, κατανοούν την κατάσταση αλλά....

 

Ωστόσο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει 56 φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους και ο Ομπάμα στην επίσκεψη του έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, διότι είναι η 2η χώρα σε Νατοικές δαπάνες (1η είναι η Αμερική)!!!

 

Συνάφελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 24/11, στις 10:30 στην Ομόνοια και κλιμάκωση στις 8 Δεκέμβρη!