ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29/9 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/9 κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από την Πρωτοβουλία των Αναπληρωτών μαζί με τα σωματεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές από τα ΕΠΑΛ, καθώς και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ, διεκδικώντας να δοθεί λύση στα οξυμένα προβλήματα των αναπληρωτών, όπως μόνιμοι διορισμοί, σίτιση, στέγαση και κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλο απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία, να μην μείνει άνεργος κανένας αναπληρωτής, που δούλευε τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι οι πραγματικές ανάγκες στα σχολεία είναι πολλές και παραμένουν ακάλυπτες. Επίσης, απαιτήθηκε να ληφθούν μέτρα για το οξυμμένο πρόβλημα της στέγασης και της σίτισης και να αποσυρθεί η εγκύκλιος που κλείνει τα “ολιγομελή” τμήματα των ΕΠΑΛ και αναγκάζει τους μαθητές να ψάχνουν σχολεία σε άλλους δήμους, εξωθώντας πολλούς από αυτούς ακόμα και να παρατήσουν το σχολείο!

Σε όλα τα ερωτήματα, η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε κενά, ούτε ελλείψεις.... Όλα βαίνουν καλώς!!!

Χαρακτηριστική της στάσης του Υπουργείου είναι η απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας σε μαθητή του ΕΠΑΛ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι με την κατάργηση του ολιγομελούς τμήματος στο σχολείο του, θα πρέπει να διακόψει την φοίτηση του: «Σε συμπονώ, αλλά έχουμε βελτίωσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση»!!!

Συνάδελφοι, καταγγέλουμε την κατάπτυστη στάση του Υπουργείου Παιδείας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πιστή στις αρχές της ΕΕ, του 3ου - 4ου Μνημονίου και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ τις οποίες εφαρμόζει μέχρι τελείας, προχωράει σε περαιτέρω μείωση του κόστους του σχολείου. Απεργάζονται ένα σχολείο με εκπαιδευτικούς που θα αποτελούμε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και χωρίς δικαιώματα, “διαπαιδαγωγώντας” ταυτόχρονα και τους μαθητές μας στις ίδιες εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Όσο για τους μόνιμους έχουν τον “βούρδουλα” της αξιολόγησης.

Σήμερα στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα ανυπακοής στην ψεύτικη κανονικότητα του Υπουργείου!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας!

Απαιτούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς και εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών μας!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 

 

 

Αθήνα, 29/9/2017