ΕΛΜΕ - ΚΙ: Μαζική – μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς

Μαζική – μαχητική απεργιακή κινητοποίηση δασκάλων – καθηγητών, μόνιμων και αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Η συγκέντρωση και η πορεία οργανώθηκε από την τοπική ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας. Κεντρικό αίτημα ήταν η απόσυρση του νέου σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές που, στην ουσία, απολύει μόνιμα χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί μεγαλύτερες αδικίες και ανατροπές στα ήδη στραγγαλισμένα δικαιώματά τους.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλεσαν τον κλάδο σε ενότητα γύρω από αυτόν τον στόχο αλλά και ζήτησαν να κάνει ο λαός και τα παιδιά του δική τους υπόθεση το δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Πρόεδροι των δύο εκπαιδευτικών συλλόγων, ενώ χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζόμενων. Η πορεία ξεκίνησε από το «σπίτι του δασκάλου» και διέσχισε το Αργοστόλι με δύο στάσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης." title="<--break-->" class="mceItem">

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου για το ζήτημα.

Οι εκπαιδευτικοί διεμήνυσαν πως ο αγώνας θα κλιμακωθεί, ενώ σημείωσαν πως τα μέτρα εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων που - με πυρήνα το ασφαλιστικό - έρχεται σε λίγο στη Βουλή. Δεν θα περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ ούτε οι στόχοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, τόνισαν. Δεσμεύτηκαν να συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγελθεί και να προετοιμαστούν για να τιμήσουν την πρωτομαγιά όπως της πρέπει. Ειδικότερα, εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ, υπάρχει ανοιχτό – διευρυμένο ΔΣ τη Δευτέρα για εκτίμηση της κινητοποίησης και σχεδιασμό των περαιτέρω κινήσεων. Επίσης, θα συνεχιστεί η συγκέντρωση υπογραφών στο κείμενο της πρωτοβουλίας αναπληρωτών – ωρομισθίων.

Αργοστόλι 15/4/20

INKEFALONIA.GR : Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕΚΙ Δάσκαλων & Καθηγητών