Καταγγελία για τη στέρηση της διπλής μοριοδότησης σε συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Μύρινα 26/4/2017

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 131

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

ΤΗΛ:6938180514-2254022559

email: sepelimnou@gmail.com

2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας

81400 Μύρινα Λήμνου

 

 

Θέμα : Καταγγελία για τη στέρηση της διπλής μοριοδότησης σε συναδέλφους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου (οι 3 διορισμένοι και ο αιρετός της ΔΑΚΕ) και το ΚΥΣΠΕ (οι 3 διορισμένοι και οι αιρετοί της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ πρώην ΠΑΣΚ), για τον εμπαιγμό και τη στέρηση τελικά της διπλής μοριοδότησης σε συναδέλφους που είτε είχαν οργανική σε σχολεία Θ΄κατηγορίας αλλά μετακινήθηκαν από αυτά ως υπεράριθμοι χωρίς δική τους ευθύνη και αίτηση, είτε υπηρέτησαν σε σχολεία Θ΄κατηγορίας με απόσπαση.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου ενώ δικαίωσε τις σχετικές ενστάσεις των συναδέλφων, δεν τους έδωσε τη διπλή μοριοδότηση που είχε τη δυνατότητα να το κάνει σύμφωνα και με τις παραγράφους 2.4.γ και 8.3.8 της εγκυκλίου των μεταθέσεων, αλλά παρέπεμψε τις υποθέσεις στο Υπουργείο και στο ΚΥΣΠΕ. Το ΚΥΣΠΕ με τη σειρά του αποφάσισε ομόφωνα τη στέρηση της διπλής μοριοδότησης των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι περιπτώσεις αυτές των συναδέλφων αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια έχουν το ρόλο της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των κυβερνήσεων συνολικά, δρώντας σε βάρος των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Αυτών των πολιτικών που υποβαθμίζουν σχολεία με τη μείωση οργανικών και λειτουργικών θέσεων και ταυτόχρονα χειροτερεύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αυξάνουν την ανεργία και στον κλάδο μας.

Μόνο με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, με τη μαζική συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις με την προοπτική της ανατροπής αυτών των πολιτικών, με τη συνεχή ενημέρωση των γονιών και της τοπικής κοινωνίας για τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο και αυτό έχει αποδειχτεί στο παρελθόν πολλές φορές.