Κινητοποίηση Κυριακής 8/5, ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικου

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων ήταν εκεί και την Κυριακή ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου το οποίο είναι μια πραγματική λαιμητόμος για όλους μας. Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και όσους εργάζονται με ελαστικές συμβάσεις εργασίας τα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και η σύνταξη μοιάζουν σαν  όνειρο θερινής νυκτός. Πραγματικά αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που το καλοκαίρι θα βρισκόμαστε στα ταμεία ανεργίας του ΟΑΕΔ πως θα συμπληρώσουμε τα απαιτούμενα 40 χρόνια προυπηρεσίας για να πάρουμε σύνταξη το 40% περίπου του μέσου όρου του κουτσουρεμένου μισθού μας..(Η αναφορά είναι ενδεικτική και χωρίς προθεση να προβούμε σε εκτεταμένη ανάλυση του νομοσχεδίου).

Ακόμη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.

Με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!! Επιπλέον, ο Υπ. Παιδείας κόβει την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ.

Η “νέα – καινότομα” διάταξη του Υπουργείου για να “καλύψει” τα αμάζευτα κενά σε όλη τη χώρα , θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ από εμάς , να μη δουλεύουμε το χρόνου. Μας οδηγούν επίσημα στην ανεργία! Όλα αυτά πακέτο(“ωραιότατο πακέτο”) προστίθονται στην νομοθετική ρύθμιση που ΨΉΦΙΣΕ η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.

Οι υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις!!!

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στις επόμενες κινητοποιήσεις για να εμποδίσουυμε τα σχέδια τους!!!

Δεν θα περάσει!!!