ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29/3 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 

29/3 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΤΙΑ 3-7 ΑΠΡΙΛΗ!!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

 

Στις 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μέρας Πανελλαδικής Δράσης, εκατοντάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα, μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομισθίων, πολλών ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, διαδήλωσαν και έστειλαν το μήνυμα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν δεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, ότι ο αγώνας αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα ενώνει όλους τους εκπαιδευτικούς συναντιέται με τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των γονιών τους.

Στον 21ο αιώνα με την επιστήμη και την τεχνολογία να αναπτύσσονται συνεχώς και τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων στη μόρφωση και τη ζωή μας στα τάρταρα. Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να ονειρεύεται, να σχεδιάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του, να έχει την περίθαλψη που του αξίζει.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την σημερινή κατάσταση: Να φοβόμαστε να μην αρρωστήσουμε πάνω από 15 μέρες ή να προσπαθούμε να παίρνουμε αναρρωτική άδεια ανά 3 ημέρες γιατί από την 4η μέρα και μετά μας πληρώνει το ΙΚΑ. Οι εγκυμονούσες συναδέλφισσες μας, αντί να χαρούν τη στιγμή της μητρότητας να αγωνιούν μη χρειαστεί να λείψουν πάνω από 15 μέρες από το σχολείο καθώς μετά τη 16η μέρα τους κόβεται και ο μισθός και η προϋπηρεσία και μετά να μιλάνε υποκριτικά για και για την υπογεννητικότητα….

Όλα αυτά που ζούμε δεν συμβαίνουν από λάθος. Και με τη νέα διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μισθοί, συντάξεις, οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία μπαίνουν σε νέο κόφτη που επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από το τέλος του τωρινού μνημονίου, δηλαδή μετά το 2018. Τα μέτρα αυτά έχουν τη σφραγίδα του ΣΕΒ που στο δεκάλογο του για την Παιδεία ζήτησε τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους.

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ σφάζονται στη ποδιά των μεγάλων επιχειρήσεων που ωφελούνται από φτηνούς εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με την ολομέτωπη επίθεση στην μόνιμη και σταθερή εργασία, τις ελαστικές και ατομικές συμβάσεις, τη μισή δουλειά-μισή ανεργία, υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες και σύνταξη-πρόνοιας για όποιον τα καταφέρει.

Για αυτό η κυβέρνηση αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά, τσάκισε τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτό και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες πιστές στους «δημοσιονομικούς περιορισμούς»  συνεχίζουν να καταπατούν ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας εργαζόμενης στη μητρότητα.

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.

  • Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

  • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.

  • Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

  • Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

  • Επίδομα θέρμανσης.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε σχολείο. Με τη δυναμική συμμετοχή μας στην οργάνωση του αγώνα, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να διεκδικήσουμε το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας. Όλοι μαζί ενωμένοι και όχι χωρισμένοι σε ομάδες και κατηγοριοποιήσεις.

 

Καλούμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές:

Τα σωματεία να διεκδικήσουν την εξίσωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών με τους μόνιμους.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, τα σωματεία μας να προσχωρήσουμε όλοι μαζί:

 

  • Σε κινητοποίηση στις 29/3 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 2μ.μ. με αίτημα την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών.

  • Σε Πανελλαδική Εβδομάδα Δράσεων ενάντια στην αδιοριστία (3/4-7/4) με κινητοποιήσεις ανά διεύθυνση, σύσκεψη ανά σωματείο, δράσεις στα σχολεία και τις γειτονιές, απαιτώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα και λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.