Μαζική κινητοποίηση στην πορεία της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Λέσβου

Με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών και εργαζομένων από κάθε γωνιά της Λέσβου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/6 πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης με συνθήματα:

«Μόρφωση για όλους Δωρεάν Παιδεία!

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!»,

 «Δικαίωμά μας είναι η μόνιμη δουλειά!

Δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά!»

Η κινητοποίηση αυτή υπήρξε καρπός μιας σειράς κοινών συσκέψεων εκπαιδευτικών και γονιών ανά το νησί η οποία ανέδειξε ότι τα νέα μέτρα στην παιδεία εξοικονομούν περισσότερο ζεστό χρήμα στην πλουτοκρατία και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του κεφαλαίου για την εκπαίδευση που θα παράγει τις αυριανές στρατιές σκλάβων.

Την Τετάρτη 8/6 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έλαβε χώρα παράσταση διαμαρτυρίας από τους απεργούς εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ο Περιφερειακός Διευθυντής στην προσπάθειά του να κατευνάσει και να καθυστερήσει τις αντιδράσεις ακολούθησε την γραμμή που χάραξε και ο ίδιος ο Φίλης και προέβη σε καθησυχαστικές δηλώσεις ότι κανένα σχολείο και νηπιαγωγείο δε θα κλείσει στη Λέσβο γιατί περιοχές του νησιού θα θεωρηθούν δυσπρόσιτες. Δεν αρνήθηκε, όμως, τη μείωση των θέσεων εργασίας και τις οριστικές απολύσεις αναπληρωτών, δεν απάντησε στο αν θα κλείσουν ολοήμερα, δεν ανέφερε τα Τμήματα Ένταξης. 

Συνάδελφοι, δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά κιλά Μαθηματικά για να συνειδητοποιήσει ότι τα νέα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου αποψιλώνουν σχολεία από διδακτικές ώρες και εκπαιδευτικούς ούτε πολλά κιλά Παιδαγωγική για να καταλάβει ότι με χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν την εργασία τους στο δημόσιο σχολείο, το ίδιο θα υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό. 

Η απόσυρση του νέου συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών ήταν μία κατάκτηση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Συνεχίζουμε κρατώντας παρακαταθήκη τους αγώνες που δώσαμε ως τώρα, με το κεφάλι ψηλά, μέσα από τα σωματεία μας, με τους γονείς στο πλευρό μας, κόντρα στην πολυδιάσπαση του κλάδου. Συμμετέχουμε και στον τόπο μας στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών το 2ο δεκαήμερο του Ιούνη. Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών στο www.anaplirwtes.gr με τα παρακάτω αιτήματα: 

 

  • Να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις του Υπουργείου για τα Τμήματα ένταξης, τα νηπιαγωγεία και τα ολοήμερα
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κ.τ.λ.) με αυτά των μονίμων.

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ