Μαζική Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 13/5

 Σήμερα 13 Μαίου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποιήση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών , στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή σωματείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής καθώς και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομισθίων. Η σημερινή κινητοποίση είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σαρώνουν τις ζωές μας (ασφαλιστικό – φορολογικό), χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και θα στείλουν την πλειοψηφία από εμάς στην ανεργία! απαιτώντας να παρθεί πίσω η διάταξη για τα ολοήμερα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με τη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι συδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ άφησαν για δεύτερη φορά εκτός την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και την Ομοσπονδία Γονέων!

 

Καταγγέλουμε τη στάση του Υπουργείου καθώς και των πλεοψηφιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ! Είναι αυτή η τακτική του “διαίρει και βασίλευε” που χρόνια καλλιεργείται, γιατί η συμμαχία των γονέων, των μαθητών και όλων των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτου βαθμίδας , είναι η πραγματικη ενότητα και τη φοβούνται και οι πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών και το Υπουργείο, όπως ο διάολος το λιβάνι!

Το Υπουργείο μας εμπαίζει , παρουσιάζοντας το άσπρο – μαύρο!

 

Στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες είπε χαρακτηριστικά ότι με τα μέτρα που φέρνει, θα χρειαστούν περισσότεροι αναπληρωτές την επόμενη χρονιά. Το θράσσος της κυβέρνσης και η κοροιδία της απέναντι σε όλη την κοινωνία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

 

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! Συνεχίζουμε, μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας μαζί με τους γονείς των μαθητών μας, τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας:

 

 

  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπ/γεία.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς μας δε περισσεύει!