Πρωτοβουλία αναπληρωτών, ελαστικά εργαζόμενων και άνεργων εκπαιδευτικών Λέσβου

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Γενάρη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

 Στη Λέσβο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απέργησαν και δεκάδες μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαζική τους συμμετοχή στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις 11/1 και 14/1 στέλνουν το μήνυμα πως δεν δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα οι εκπαιδευτικοί να καταδικάσουν μαζικά όλες τις πολιτικές και τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Αξιοποιούμε και πιέζουμε ώστε να πάρουν θετικές αποφάσεις οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ για τον αγώνα μας, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, που με τη στάση τους και τις θέσεις τους, διευκολύνουν την κυβέρνηση. Το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι οι σύλλογοι Π.Ε., οι ΕΛΜΕ και οι επιτροπές αναπληρωτών, που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης του αγώνα. Καμία ανοχή σε όσους υπονομεύουν την ενότητα του κλάδου και τον αγώνα μας. Ειδικά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου εκτίθεται όταν ασχολείται με πάθος ενάντια στους «λαθρομετανάστες», αλλά δεν ασχολείται ουσιαστικά με τους αναπληρωτές – τους εσωτερικούς μετανάστες της χώρας. Γραφειοκρατικά βγάζουν αποφάσεις για 3ωρες στάσεις - συμπληρωματικά προς την ΟΛΜΕ - αλλά δε τις στηρίζουν και δεν πάτησαν το πόδι τους ούτε σε μία κινητοποίηση μέχρι τώρα! Οι αναπληρωτές δε θα τους ξεχάσουν! Δυναμώνουμε τα σωματεία μας και αντιμετωπίζουμε τα τεχνάσματα της πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, κινητοποιούμε τους συναδέλφους. Να επιβάλλουμε να γίνουν ΓΣ για το θέμα των αναπληρωτών. Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, τις επόμενες ημέρες με συσκέψεις, ενημερώσεις στα σχολεία, αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, κινητοποιήσεις. Αγωνιζόμαστε για την επιτυχία της απεργίας της 17/1, ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/1 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17/1 ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ