Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Άνεργων Εκπαιδευτικών Λέσβου

 

Οι υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς μετατράπηκαν σε χιλιάδες απολύσεις...

Συμμετέχουμε όλοι μαζικα στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει!

 

Συνάδελφοι,

η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου έφερε μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό! Ακόμη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.

Με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!! Επιπλέον, ο Υπ. Παιδείας κόβει την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ.

Η «νέα – καινοτόμα» διάταξη του Υπουργείου για να “καλύψει” τα αμάζευτα κενά σε όλη τη χώρα , θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς , να μη δουλεύουμε του χρόνου. Μας οδηγούν επίσημα στην ανεργία! Όλα αυτά πακέτο (“ωραιότατο πακέτο”) προστίθενται στην νομοθετική ρύθμιση που ΨΉΦΙΣΕ η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.

Οι υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις!!! Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στις επόμενες κινητοποιήσεις για να εμποδίσουμε τα σχέδια τους!!! Δεν θα περάσει!!!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 13:00 μ.μ. (Βενιζέλου Ελευθερίου 26-απέναντι από τη μαρίνα). ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-14:00 ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ 13:00-16:00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ.

-Μαζί με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούμε τους γονείς σε συσκέψεις και συμμετέχουμε και εμείς σε αυτές, στις 18/5 ώρα 21:00 στο Δ.Σ. Καλλονής, στις 23/5 ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Παπάδου και στις 30/5 ώρα 19:00 στο 6ο Δ.Σ. Μυτιλήνης.

-Συμμετέχουμε μαζικά στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 25/5 στις 8:30 π.μ. στο 6ο Δ.Σ. Μυτιλήνης για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να ψηφίσουμε το πλαίσιο πάλης της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων-Άνεργων Εκπαιδευτικών Λέσβου.

 

ΑΠΑΙΤΟYΜΕ:

  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς μας δε περισσεύει!

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ