Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αβγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματα μας!

Το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών από ολόκληρο το νησί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου. Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί της Λέσβου απαντήσαμε άμεσα στις νέες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας. Όλοι μαζί και ενωμένοι διεκδικήσαμε αγωνιστικά μαζικούς διορισμούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους καμία απόλυση αναπληρωτή χωρίς να πέσουμε στην παγίδα του διαχωρισμού και των κριτηρίων. Στο πλευρό μας βρέθηκαν εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων μας.

Αιχμή της κινητοποίησης ήταν το σχέδιο διάταξης του υπουργείου Παιδείας για πρόσληψη αναπληρωτών το οποίο αποκαλύπτει ότι θα συνεχιστεί το καθεστώς ελαστικής εργασίας, αλλάζει τα κριτήρια πρόσληψης και τους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών, στέλνει στην ανεργία εκπαιδευτικούς που εργάζονται χρόνια σε αυτό το καθεστώς και εντείνει τα αδιέξοδα για όλους. Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις τα επόμενα χρόνια.

Μετά τη συνάντησή μας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ακολούθησε μια αυθόρμητη δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα:

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ! ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΤΣΙΠΡΑ – ΦΙΛΗ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ: ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνανε ανά την Ελλάδα, στο Ηράκλειο, στην Ξάνθη, στη Ζάκυνθο, στη Λήμνο και στην Κεφαλονιά και βέβαια χιλιάδες εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα. Ο Υπουργός Παιδείας μετά από την πίεση που ασκήσαμε πανελλαδικά υποσχέθηκε 456 διορισμούς, τουφεκιά στον αέρα αν αναλογιστούμε ότι μόνο οι συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών ήταν 30.000. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά, πιο μαζικά, καλώντας όλο το λαό να συστρατευτεί μαζί μας στη διεκδίκηση μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:

  • Την Τρίτη 19/4 στις 18:00 οργανώνουμε διαμαρτυρία στην είσοδο της Ερμού (μπροστά από το Γενικό Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης) με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τα μέτρα της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας και τον αγώνα που διεξάγουμε. Την ίδια μέρα στις 20:00, μετά τη διαμαρτυρία, καλούμε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς σε σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου (Κομνηνάκη 43-πλησίον της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

  • Καλούμε τα ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λέσβου και της ΕΛΜΕ Λέσβου να πραγματοποιήσουν τακτικές γενικές συνελεύσεις με θέμα τα νέα μέτρα στην Παιδεία.

  • Υπογράφουμε στο www.anaplirwtes.gr για να καταθέσουμε τις υπογραφές μας στο Υπουργείο Παιδείας.

  • Στη 48ωρη Γενική Απεργία, όταν θα φέρει η κυβέρνηση τα μέτρα στη βουλή, διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του Υπουργείου. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια.

  • Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσους παραμένουν αναπληρωτές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

www.anaplirwtes.gr

 Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Καζαμία Σοφία: 6977526217,

Καραμσαλής Γιώργος: 6977867902

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: anaplirotes.lesvou@gmail.com