Συγκεντρώνουμε υπογραφές από όλη την Ελλάδα

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Υπέγραψε κι εσύ το παρακάτω υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Διεκδίκησε και με αυτό τον τρόπο, λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια.

Διεκδίκησε το δικαίωμά σου στον αξιοπρεπή μισθό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην περίθαλψη. 

Η κατάσταση που ζούμε παραμένει από κάθε άποψη εκρηκτική. Δεν πάει άλλο.

Δεν μας αναγνωρίζουν στοιχειώδη δικαιώματα, ούτε καν την έγκαιρη πληρωμή του μισθού μας, το δικαίωμα μας να αρρωστήσουμε. Χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Απαιτείται αγώνας, ενότητα, μαζική συμμετοχή όλων μας στα σωματεία. Απορρίπτουμε τη λογική που μας θέλει διασπασμένους. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, αποδυναμώνει τον αγώνα μας,  στρέφει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο.  

 Τώρα υπογράφουμε και διεκδικούμε:

 1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
 2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
 3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
 4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.
 5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.
 6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συγκεντρώνουμε τις υπογραφές από όλη την Ελλάδα και τις καταθέτουμε στο Υπουργείο Παιδείας το

Σάββατο 9 Μαΐου στις 11:00 π.μ., Υπουργείο Παιδείας

(Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, σταθμός ΗΣΑΠ και Προαστιακού «Νερατζιώτισσα»)

Στοιχεία επικοινωνίας:

 1. Βουρδουμπάς Νίκος: 6972354696, email: nickvour@gmail.com, αναπληρωτής Δάσκαλος στο Δ.Σ. Νεροκούρου Χανίων
 2. Δρόσου Θεώνη: 6974975222, email: theoni.dr@hotmail.gr, αναπληρώτρια Δασκάλα στο 3ο Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «ο Αριστοτέλης»
 3. Καργόπουλος Ανδρέας: 697331122, email: andkargopoulos@gmail.com, αναπληρωτής Χημικός στο Γυμνάσιο Μαχαιράδου Ζακύνθου, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου
 4. Μαυροκεφαλίδου Μαρία: 6937231176, email: mariamauro1986@hotmail.gr, αναπληρώτρια Δασκάλα στο Δ.Σ. Οινοφύτων Βοιωτίας, εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Θήβας «ο Πίνδαρος»
 5. Σουλάνδρου Δέσποινα, τηλ: 6945165262, email: despoinasou912@gmail.com, αναπληρώτρια Νηπιαγωγός στο Ν/Γ Αγίου Θωμά Βοιωτίας
 6. Σούρλα Λίτσα, 697360720, email: litsapks@yahoo.gr, αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής στο Ειδικό Δ.Σ. Αυτιστικών Πειραιά