Συμμετέχουμε Μαζικά Στην Παράσταση Διαμαρτυρίας Συνδικάτων & Ομοσπονδιών Στο Υπ.Εργασίας

Στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση-δανειστές και μεγαλοεργοδοσία ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Έχει αποδειχτεί ότι η επίθεση είναι ενιαία απέναντι σε όλη την εργατική τάξη, καθώς η επίθεση σε ένα κλάδο άμεσα φέρνει νέες απώλειες και στους υπόλοιπους.Όλοι εμείς οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, ζούμε στο πετσί μας την ανασφάλεια και την ομηρία της εργασιακής περιπλάνησης και της ανεργίας. Ζήσαμε όπως και όλοι οι εργαζόμενοι τις απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.

Τώρα βλέπουμε ότι μετά το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και τις νέες φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους - εφοπλιστές - μεγαλοεργοδοσία, άνοιξε η όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου για νέες βάρβαρες ανατροπές στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, στο δικαίωμα της απεργίας, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Και όλα αυτά ενώ την επόμενη σχολική χρονιά (2016 -2017), η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε τεράστια περικοπή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Το άνοιγμα και η λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται η επίθεση μας αφορά όλους.

Να μπούμε όλοι στον αγώνα, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Για την ένταξη όλων των ανέργων στο ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Ενάντια στην επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα κατακτημένα εργασιακά δικαιώματα.
  • Ενάντια στην καθυστέρηση στις πληρωμές, στις απολύσεις συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Για την κατοχύρωση κοινών δικαιωμάτων συμβασιούχων και μόνιμων εργαζομένων σε περίπτωση ασθένειας,
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.

Ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για την συνολική απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση μας, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους!

Παίρνουμε την υπόθεση του Αγώνα στα χέρια μας! Κανένας μας δεν περισσεύει!! Το μέλλον μας δεν είναι η ανασφάλεια και ελαστική εργασία!!