ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους για τους αναπληρωτές! Χιλιάδες είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι, πίσω από ένα υπολογιστή για να δούμε εάν και πότε θα έρθει η σειρά μας να εργαστούμε για 4ή 5 μήνες. Η ζωή μας μας είναι γεμάτη ανασφάλεια και άγχος για το αν θα έχουμε δουλειά και τουχρόνου. Χιλιάδες συνάδελφοι μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή απολυμένοι μετά τις περσινές Υπουργικές Αποφάσεις για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και τις αλλαγές σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ! Είχαμε περικοπές μισθού λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε συνέχεια των αλλαγών του μισθολογίου. Έχουμε μπροστά μας τις αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας, όπου θα χρειαστεί να δουλεύουμε σε όποια δομή κρίνει ο ΟΑΕΔ για να μη χάσουμε το επίδομα. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Υπουργείο αφήνει να διαρρεύσει ότι θα επαναφέρει το διετή αποκλεισμό από τους πίνακες των αναπληρωτών σε περίπτωση άρνησης μας να παρουσιαστούμε οποιαδήποτε χρονική στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!

Όλες οι αλλαγές και τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν επιπτώσεις μόνο σε εμάς αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Χτυπάει κόκκινο ειδικά στην Ειδική Αγωγή, αφού το παιδί πριν προλάβει να αναπτύξει σχέση με τον εκπαιδευτικό, εκείνος πρέπει να απολυθεί!

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν από λάθος. Δεν φταίει ο κακός Υπουργός!! Είναι πολιτικές και κατευθύνσεις της ΕΕ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Είναι μέσα στα προαπαιτούμενα του 3ου  Μνημονίου που μιλάει για εξορθολογισμό 2 δις. στην εκπαίδευση. Μας θέλουν φθηνούς, ελαστικά εργαζόμενους, ελαστικά πληρωμένους και με ελαστικά δικαιώματα!

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!

Περίπου 23.000 συνάδελφοι αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Τέρμα με την αδιοριστία και την ελαστική εργασία. Η κυβέρνηση συστηματικά μας εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλλει. Κοροϊδεύει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, το τσάκισμα του λαού για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. 

Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Το  Υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις του κ.Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το παιχνίδι της διάσπασης, στήνει νέα «φάκα» μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια διορισμού. Ετοιμάζεται να επαναφέρει το νόμο Διαμαντοπούλου και την τροπολογία Φίλη (με τη μια ή την άλλη μορφή). Δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας για τα κριτήρια διορισμών. Σε τίποτα δεν ωφελούν οι ομαδοποιήσεις, η ανθρωποφαγία, η λογική «ο σώζων εαυτό σωθείτο».

Μαζικοί διορισμοί στην  εκπαίδευση τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Από κοινού μαζί με τα σωματεία μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, όλους τους  συναδέλφους αναπληρωτές:

  • Σε σύσκεψη για την οργάνωση των κινητοποιήσεων μας την Πέμπτη 16 Φλεβάρη και ώρα 18:00 στα γραφεία της ΔΟΕ ( Ξενοφώντος 15Α 3ος  όροφος).
  • Συμμετοχή στην Ημέρα Πανελλαδική Δράσης στις 23 Φλεβάρη, στο Υπουργείο Παιδείας(2μ.μ.) με αίτημα: «Μαζικοί – Μόνιμοι Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών».

Εδώ και τώρα:

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Πλήρη ασφαλιστικά  και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
  • Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
  • Επίδομα θέρμανσης.