ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2/12 ΣΤΙΣ 9:30 π.μ. στην πλ.Κοραή

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2/12 ΣΤΙΣ 9:30 π.μ. στην πλ.Κοραή

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Η φετινή χρονιά για πολλά παιδιά και τις οικογένειες τους είναι μια χρονιά που θα τους βρει στο σπίτι... μακριά από την όποια δομή Ειδικής Αγωγής. Το ειδικό σχολείο υπολειτουργεί αφού λείπουν ακόμα ειδικότητες...

 

Αναρωτιόμαστε πως το Υπουργείο μπορεί να πανηγυρίζει περί «ισονομίας» και «ένταξης» κοροϊδεύοντας προκλητικά γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, όταν στην Παράλληλη Στήριξη δεν έχουν καλυφθεί οι αιτήσεις των παιδιών ούτε στο μισό! Οι συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης έχουν 2-3 παιδιά και όχι στο ίδιο σχολείο. Τα Τμήματα Ένταξης δεν φτάνουν ούτε για “Ζήτω”!



Συνάδελφοι, η κυβέρνηση βλέπει τα πάντα και την Ειδική Αγωγή, τα άτομα με αναπηρία ως κόστος, πράγμα που αποτελείδιαχρονική «κανονικότητα» της ειδικής εκπαίδευσης, κεντρική, στρατηγική κατεύθυνση για την ελληνική, την ευρωπαϊκή, και διεθνή πραγματικότητα.

 

Σε όλη αυτή την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και του σχολείου συνολικά – η απάντηση μας πρέπει να είναι αγώνας μαζί με τους γονείς των παιδιών και με το αναπηρικό κίνημα διεκδικώντας:

 

  • Μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού) στην Ειδική Αγωγή.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. ΟΧΙ στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση.

  • Τουλάχιστον ένα τμήμα ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα. Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή.

 

  • Όλοι στο Πανελλαδικό/Παναναπηρικό Συλλαλητήριοστις 2 Δεκέμβρη στην προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής & Νήσσων 9:30πμστο πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).

  • 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΔΟΕ (από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 12:25μ.μ) για τη συμμέτοχη των συναδέλφων στο συλλαλητήριο.

  • Κλιμακώνουμε με Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη.