8 Ιούνη όλοι στη Απεργία

 

8 Ιούνη όλοι στη Απεργία για να μη μας στείλουν για πάντα στην Ανεργία!!

Συγκέντρωση 12:00 Ομόνοια

4 Ιούνη στο δρόμο μαζί με γονείς και εργαζόμενους 17:30 Ομόνοια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους, σαν εκπαιδευτικούς με ημερομηνία λήξης που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Τώρα μας λένε ότι πρέπει, πολλοί από εμάς, να πάμε μια για πάντα στο σπίτι μας.

 

Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί γίνονται 10.000 απολύσεις. Αυτό επιβάλλουν τα μέτρα μείωσης των δαπανών για την Παιδεία. Βλέπετε είναι πιο σημαντικό να δώσουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στις μεγαλοεπιχειρήσεις παρά στη μόρφωση των παιδιών.

 

Η υλοποίηση του 3ου Μνημονίου είναι εδώ. Η επίθεση που δεχόμαστε συνολικά στα δικαιώματα μας είναι πολύ σκληρή ( αύξηση ΦΠΑ , περικοπές υγείας , κόφτης μισθών και συντάξεων, κλπ) .... φέτος η χρονιά κλείνει με 3.700 κενά!!! Το σχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία είναι απλό: «ΕΞΑΦΑΝΙΖΩ ΤΑ ΚΕΝΑ – ΜΕΙΩΝΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΤΣΑΛΑΚΩΝΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΑΠΟΛΥΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ…»

 

Γι’ αυτό το λόγο,

 

 

  •  Κλείνει ολοήμερα σχολεία πετώντας έξω χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές.
  •  Κλείνει τμήματα ένταξης και δομές ειδικής αγωγής.
  •  Κλείνει νηπιαγωγεία.
  •  Διώχνει βίαια από το σχολείο όλους εμάς που έχουμε αντικείμενα ειδικότητας.

 

 

Αυτή την επίθεση, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε!! Αναπληρωτές και Μόνιμοι, ανεξάρτητα από το τι ειδικότητα και τι πτυχίο έχει ο καθένας μας, αν είναι στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια. Μακριά από μας η διάσπαση, ο συντεχνιασμός και η ανθρωποφαγία. Αυτό το παιχνίδι βολεύει την κυβέρνηση!!

 

Από το σχολείο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!! Τα κενά το Σεπτέμβρη θα είναι πάνω από 28.000!! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για μαζικούς διορισμούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!!

 

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα για ΜΟΡΦΩΣΗ και ΔΟΥΛΕΙΑ με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Μέσα από τα σωματεία μας. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας. Αυτό είναι συνάδελφοι το όπλο μας και όχι ο καθένας μόνος η χωρισμένος σε διάφορες ομάδες που δρουν μέσα στον κλάδο. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!! Συνεχίζουμε οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας και τους συλλόγους διδασκόντων την ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τις εξελίξεις, την ενημέρωση τω φυσικών μας συμμάχων, των γονιών.

 

 

  •  Να παρθούν τώρα πίσω οι κυβερνητικές αποφάσεις (Ολοήμερα, Ειδικότητες, Τμήματα ένταξης, νηπιαγωγεία)
  •  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
  •  Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  •  Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.
  •  Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.
  •  Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κ.τ.λ.) με αυτά των μονίμων.

 

 

Συνεχίζουμε με πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών το 2ο δεκαήμερο του Ιούνη και συλλογή υπογραφών με τα παρακάτω αιτήματα

 

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!

 

www.anaplirwtes.gr